🍷 Côtes du Rhône Rouge från Domaine E. Guigal imponerar med sin eleganta torrhet och silkeslena textur
🍽️ Ideal att njuta av vid perfekt temperatur tillsammans med gåsbröst, Boeuf Bourguignon eller anka med sockerärtor
🌍 Tillverkad av förstklassiga Grenache, Mourvèdre och Syrah-druvor från den berömda Rhône-dalen
förpackningen!
Mer information om Côtes du Rhône Rouge - Domaine E. Guigal
I glaset har Côtes du Rhône rouge från Domaine E. Guigal en tät lila färg. Vid kanterna finns en övergång till granatröd. I glaset bjuder detta röda vin från Domaine E. Guigal på aromer av ros, björnbär, lavendel, svarta vinbär och mullbär, kompletterat med kakaobönor, svart te och mörk choklad. Detta franska vin har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en oerhört köttig och silkeslen textur. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Rhônedalen, som kan mogna, fängslar slutligen med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Domaine E. Guigal Côtes du Rhône rouge
Utgångspunkten för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Côtes du Rhône rouge från Domaine E. Guigal är druvorna Grenache, Mourvèdre och Syrah. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Côtes du Rhône rouge i ytterligare 18 månader på ekfat.
Matrekommendation för Domaine E. Guigal Côtes du Rhône rouge
Njut av detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, boeuf bourguignon eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från E. Guigal