🍷 Gigondas från Domaine E. Guigal imponerar med en sidenmjuk och köttig textur i varje klunk
🍽️ Njut av detta rödvin perfekt kombinerat med lammragout och kikärtor för en oförglömlig smakupplevelse
🌿 Detta kraftfulla vin förenar de ädla druvsorterna Grenache, Mourvèdre och Syrah från den ansedda Rhône-regionen
förpackningen!
Mer information om Gigondas - Domaine E. Guigal
Gigondas från vinodlingsregionen Rhônedalen presenterar sig i en tät purpurröd färg i glaset. Med en liten rörelse i sidled avslöjar rödvinsglaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. Efter den första virveln avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket är uppenbart i klara kyrkfönster vid glasets kant. Näsan på detta röda vin från Rhône Valley fängslar med nyanser av björnbär, mullbär, svarta vinbär och blåbär. Om vi spårar aromerna ytterligare tillkommer enbär, grönpeppar och medelhavsörter.
Gigondas från Domaine E. Guigal är ett bra val för alla vinkännare som gillar så lite sötma som möjligt i sitt vin. Samtidigt framstår det dock aldrig som magert eller sprött, vilket man naturligtvis skulle förvänta sig av ett toppvin. På gommen är texturen i detta kraftfulla rödvin underbart silkeslen och köttig. På slutet glädjer detta lagringsbara röda vin från Rhône Valley vinodlingsregion äntligen med vacker längd. Återigen visar antydningar av björnbär och svarta vinbär igenom.
Vinifiering av Domaine E. Guigal Gigondas
Den kraftfulla Gigondas från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Grenache, Mourvèdre och Syrah. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter sker jäsningen vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring.
Matrekommendation för Gigondas från Domaine E. Guigal
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller grönsakscouscous med nötköttbullar.
- Fler produkter från E. Guigal