🍷 Le Plateau du Mont-Redon imponerar med sin sidenlika och eleganta stil genom en smaklig höjdpunkt från Rhônedalen
🍽️ Ideal till fyllda paprikor eller sjudna kycklingar, utvecklar den sina aromer perfekt vid 15 - 18°C
🌍 Tillverkad av de ädla druvsorterna Grenache och Syrah från Château Mont-Redon, vittnar detta vin om exceptionellt hantverk
förpackningen!
Mer information om Le Plateau du Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape AOC - Château Mont-Redon
Le Plateau du Mont-Redon från Château Mont-Redon i Rhônedalen har en tät karmosinröd färg i det snurrade glaset. Om glaset hålls i en liten vinkel kan man se en övergång till granatrött i kanterna av detta fatlagrade vin. Efter den första virvlingen uppvisar detta röda vin en hög viskositet, vilket syns i klara kyrkfönster vid glasets kant. Den första näsan av Le Plateau du Mont-Redon presenterar svarta vinbär, mullbär och björnbär. De fruktiga komponenterna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som vanilj, kakaobönor och svart te.
Detta franska vin har en elegant torr smak. Det buteljerades med endast 1,5 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vinikonsegment förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart silkeslen och köttig. Fruktsyran i Le Plateau du Mont-Redon är behagligt mild och gör detta vin underbart mjukt. Avslutningen på detta röda vin från Rhône Valley vinodlingsregion glädjer äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Le Plateau du Mont-Redon från Château Mont-Redon
Grunden för den kraftfulla Le Plateau du Mont-Redon från Rhônedalen är druvor från sorterna Grenache och Syrah. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rhônedalen. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av grus. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Le Plateau du Mont-Redon i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Château Mont-Redon Le Plateau du Mont-Redon
Njut av detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C till fyllda paprikor, grönsakscouscous med köttbullar eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Château Mont-Redon