🍷 Lirac Rouge från Château Mont-Redon utvecklar en sidenaktig och fyllig karaktär med imponerande viskositet
🍽️ Den passar särskilt bra till gåsbröst med ingefära-rödkål eller stekt kalvlever med fruktig balsamvinäger-sås
🌄 Hans druvor kommer från de förstklassiga jorden i Rhône-dalen med Cinsault, Grenache och Syrah som huvuddruvor
Den här åtgärden pågår tills 02.06.2030 14:09.
förpackningen!
Mer information om Lirac Rouge AOC - Château Mont-Redon
Lirac Rouge från Château Mont-Redon i Rhônedalen har en tät, purpurröd färg i glaset. Efter den första virvlingen uppvisar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid glasets kant. Den första näsan av Lirac Rouge presenterar nyanser av svarta vinbär, mullbär och björnbär. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av kakaobönor, mörk choklad och kanel.
I gommen är Lirac Rouge från Château Mont-Redon underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Detta silkeslena och köttiga röda vin är fylligt och flerskiktat på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Rhône Valley är övertygande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av skiffer och lera.
Vinifiering av Château Mont-Redon Lirac Rouge
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike vinifieras från druvsorterna Cinsault, Grenache och Syrah. I Rhônedalen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera, skiffer och granit. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning vid kontrollerade temperaturer. Efter slutet av jäsningen .
Matrekommendation för Lirac Rouge från Château Mont-Redon
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till gåsbröst med rödkål och mejram, fyllda paprikor eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Château Mont-Redon