🍏 Cultivare Xarel-lo från Vallformosa imponerar med sin smidiga och krämiga stil
🍽️ Njut av den perfekt kyld till torsk med gurk-senap-grönsaker eller stekt forell med ingefära-päron
🌍 Detta utsökta vitvin kommer från Katalonien och vinifieras av utvalda Xarel-lo-druvor
förpackningen!
Mer information om Cultivare Xarel-lo - Vallformosa
Cultivare Xarel-lo från Vallformosa i Katalonien avslöjar en ljus, ljusgul färg i glaset. Den första näsan av Cultivare Xarel-lo presenterar nyanser av grönt äpple, litchi och aprikoser. De fruktiga komponenterna i buketten får sällskap av ännu mer fruktiga, balsamiska nyanser.
Vallformosa Cultivare Xarel-lo är behagligt torr i gommen. Detta vita vin är aldrig grovt eller stramt, utan runt och smidigt. Detta krämiga och silkeslena vita vin är balanserat och mångfacetterat i gommen. Cultivare Xarel-lo är exceptionellt friskt och livligt i gommen tack vare sin distinkta fruktsyra. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Penedès DO, är imponerande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Vallformosa Cultivare Xarel-lo
Basen för det balanserade Cultivare Xarel-lo från Katalonien är druvor från druvsorten Xarel-lo. Druvorna till detta vita vin från Spanien skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter druvskörden transporteras druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och betong vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas på flaska.
Vinmatningsrekommendation för Vallformosa Cultivare Xarel-lo
Detta spanska vita vin njuts bäst kylt vid 8 - 10°C. Det passar perfekt till torsk med gurka och senapsgrönsaker, grönsaksgryta med pesto eller stekt forell med ingefärspäron.