🍇 Freyé Blanco Parellada Muscat från den anrika vingården Vallformosa imponerar med sin eleganta, torra stil och krämiga textur
🍽️ Ideal som en perfekt följeslagare till läckra rätter som laxpanna eller stekt forell med ingefära-päron
🌍 Denna utsökta kvalitetsvin tillverkas av de ädla druvsorterna Muscadelle och Parellada i den soliga regionen Katalonien
förpackningen!
Mer information om Freyé Blanco Parellada Muscat - Vallformosa
Freyé Blanco Parellada Muscat från Vallformosa i Katalonien presenterar en lysande, gyllengul färg i glaset. Den första doften av Freyé Blanco Parellada Muscat presenterar toner av rosor, litchi och apelsiner. De fruktiga tonerna i bouqueten får sällskap av ännu mer fruktiga och balsamiska nyanser.
Detta vin förtrollar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med 8,5 gram restsocker. Detta är ett riktigt kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter och därför, trots sin torrhet, gläder denna spanjor naturligtvis med den finaste balansen. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. I gommen är texturen i detta lättfotade vita vin underbart lätt och krämig. Freyé Blanco Parellada Muscat är imponerande friskt och livligt i gommen tack vare sin livliga fruktsyra. I avslutningen bjuder detta vita vin från vinodlingsregionen Katalonien äntligen på en härlig längd. Det finns återigen inslag av apelsin och litchi.
Vinifiering av Vallformosa Freyé Blanco Parellada Muscat
Den eleganta Freyé Blanco Parellada Muscat från Spanien är en cuvée gjord av druvsorterna Muscadelle och Parellada. Efter att ha skördats för hand transporteras druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognadslagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas av.
Rekommendationer för vinmatchning: Freyé Blanco Parellada Muscat från Vallformosa
Detta vita vin från Spanien avnjuts bäst kylt vid 8-10°C. Det är perfekt som tillbehör till en potatispanna med lax, torsk med gurka och senapsgrönsaker eller stekt forell med ingefärspäron.