🍇 Mas La Roca Blanco strålar i en fascinerande ljusgul glans genom den noggrant utförda vinifikationen i rostfria ståltankar
🍽️ Njut av detta eleganta vitt vin perfekt kylt till wokgrönsaker, kalv- och löksoppa eller bakad fårost
🏅 Vallformosa presenterar med denna cuvée av Chardonnay, Viura och Xarel-lo ett smakfullt mästerverk från vinregionen Katalonien
förpackningen!
Mer information om Mas La Roca Blanco - Vallformosa
I glaset har Mas La Roca Blanco från Vallformosa en ljus ljusgul färg. På näsan presenterar detta vita vin från Vallformosa alla typer av päron, ananas, grönt äpple och persikor.
Vallformosa Mas La Roca Blanco är underbart torr i gommen. Detta vita vin är aldrig grovt eller stramt, som du förväntar dig av ett vin. På gommen är texturen i detta välbalanserade vita vin underbart lätt och krispigt. Tack vare sin måttliga fruktsyra har Mas La Roca Blanco en sammetslen munkänsla utan att sakna saftig livlighet. I eftersmaken bjuder detta vin från vinodlingsregionen Katalonien äntligen på en härlig längd. Det finns återigen inslag av grönt äpple och ananas.
Vinifiering av Vallformosa Mas La Roca Blanco
Den balanserade Mas La Roca Blanco från Spanien är en cuvée gjord av druvsorterna Chardonnay, Viura och Xarel-lo. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognadslagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas av.
Vinrekommendation för Vallformosa Mas La Roca Blanco
Detta vita vin från Spanien avnjuts bäst kylt vid 8 - 10°C som tillbehör till wokade grönsaker med fisk, kalv- och lökgryta eller bakade fårostpaket.