🍷 Gevrey-Chambertin AOP från Ropiteau Frères utmärker sig genom sin eleganta stil och den perfekta mognaden i ekfat
🍽️ Det här rödvinet harmonierar underbart med delikata kötträtter och grillade grönsaker
🇫🇷 Tillverkat av handplockade Pinot Noir-druvor från den berömda Bourgogne
förpackningen!
Mer information om Gevrey-Chambertin AOP - Ropiteau Frères
Med Ropiteau Frères Gevrey-Chambertin kommer en förstklassig rödvin i det svängda glaset. I det avslöjar det en underbart lysande, ljusröd färg. Svänger man glaset kan man vid detta rödvin uppleva en ojämförlig balans, eftersom det varken framträder vattnigt eller siraps- eller liköraktigt på glasväggarna. Aromatiken hos detta rödvin från Bourgogne präglas av dofter av olika röda och svarta bär samt mörka frukter som surkörsbär och plommon. Detta rödvin från Ropiteau Frères är idealiskt för dem som föredrar att dricka sin vin torrt. Gevrey-Chambertin ligger redan ganska nära, då det har vinifierats med endast 1,9 gram restsocker. Genom sin vitala fruktsyra visar sig Gevrey-Chambertin imponerande frisk och livlig på gommen. Avslutningen av detta rödvin från regionen Bourgogne förtrollar slutligen med en vacker eftersmak.
Vinifikation av Ropiteau Frères Gevrey-Chambertin
Grunden för den balanserade Gevrey-Chambertin från Frankrike är druvor från druvsorten Pinot Noir. Efter skörden transporteras vinbären snabbt till presshuset. Här selekteras de och bryts varsamt upp. Därefter följer jäsning i små ekfat vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen sker en lagring på 14 månader i ekfat.
Matrekommendation för Gevrey-Chambertin från Ropiteau Frères
Detta rödvin från Frankrike bör njutas tempererat vid 15 - 18°C. Det passar perfekt som följeslagare till en rad olika rätter, men är även en njutning att dricka solo.
- Fler produkter från Ropiteau Frères