- Detta förstklassiga röda vin passar utmärkt till lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller bakade fårostpaket
- Dess ursprung i Bordeaux gör detta vin till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Ett idealiskt rött vin, utmärkt för bland annat Fars dag / Herrens dag eller kvällar vid brasan
förpackningen!
Mer information om Grand Cru Classé Haut-Médoc AOC - Château La Tour Carnet
Château La Tour Carnet Grand Cru Classé Haut-Médoc är ett förstklassigt rödvin. I det här glaset har det en underbart lysande, purpurröd färg. När rödvinsglaset hålls i en liten vinkel får det en charmig granatröd nyans vid kanten. Till näsan visar detta Château La Tour Carnet-rödvin alla slags svarta körsbär, damsoner, plommon och morello-körsbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat kanel, svart te och mörk choklad.
Detta torra rödvin från Château La Tour Carnet är perfekt för purister som föredrar 0,0 gram restsocker i sitt vin. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart tät och kraftfull. Avslutningen på detta mycket åldersbeständiga röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Haut-Médoc, fängslar äntligen med en extraordinär eftersmak.
Vinifiering av Grand Cru Classé Haut-Médoc från Château La Tour Carnet
Grunden för den balanserade Grand Cru Classé Haut-Médoc från Bordeaux är druvor från sorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Grand Cru Classé Haut-Médoc ytterligare 18 månader på ekfat.
Rekommenderad mat för Grand Cru Classé Haut-Médoc från Château La Tour Carnet
Njut av detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C till plommonsylt, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller ankbröst med sockerärter.
- Fler produkter från Les Vignobles Bernard Magrez