Lussac-Saint-Émilion AOC - Château du Courlat
Mer information om Lussac-Saint-Émilion AOC - Château du Courlat
I glaset visar Lussac-Saint-Émilion från Château du Courlat en ljuslila färg. Vid kanten finns också en färgstark övergång till den tegelfärgade... När man snurrar glaset kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det varken sticker ut vattnigt eller siraps- eller likörliknande på glasets väggar. Den första doften av Lussac-Saint-Émilion avslöjar nyanser av björnbär och plommon. De fruktiga komponenterna i buketten får sällskap av blåbär.
Château du Courlat Lussac-Saint-Émilion är behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt sammetslen textur. I avslutningen imponerar detta röda vin från vinodlingsområdet Bordeaux med sin betydande längd. Återigen finns det inslag av plommon och björnbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de lerdominerade jordarna in.
Vinifiering av Château du Courlat Lussac-Saint-Émilion
Detta balanserade röda vin från Frankrike är gjort på druvorna Cabernet Franc och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som ger druvorna till detta vin på lerjordar. Lussac-Saint-Émilion är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom detta franska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas särskilt snabbt och helst på morgonen vid optimal mognad för att bevara deras aromer. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning .
Matrekommendation för Château du Courlat Lussac-Saint-Émilion
Drick detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C till rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, spagetti med kapris-tomatsås eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Château du Courlat