🍷 Grand Cru Classé Saint-Émillion AOC - Château Laroque förtjusar med en elegant lagring i små ekfat och avger komplexa aromer av surkörsbär och plommon
🍽️ Njut av detta utsökta rödvin bäst till fyllda paprikor eller saftig kalvstek med bönor och tomater
🌍 Château Laroque förenar i denna cuvée de bästa druvorna från det berömda Bordeaux och ger vinet sin unika karaktär
Grand Cru Classé Saint-Émillion AOC - Château Laroque
förpackningen!
Mer information om Grand Cru Classé Saint-Émillion AOC - Château Laroque
Den fatlagrade Grand Cru Classé Saint-Émillion från vinodlingsregionen Bordeaux avslöjar sig i en ljus purpurröd färg i glaset. Doften av detta röda vin från Château Laroque avslöjar alla typer av sura körsbär och plommon. Som om inte det redan vore imponerande, tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som mineraler, lakrits och läder.
Château Laroque Grand Cru Classé Saint-Émillion är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller stramt, utan runt och mjukt. Detta täta rödvin är balanserat och har flera lager i gommen. Avslutningen på detta mycket mogna rödvin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt Saint-Emilion, imponerar med sin anmärkningsvärda kvardröjande smak. Avslutningen ackompanjeras också av mineraliska inslag från de kalkstens- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Grand Cru Classé Saint-Émillion från Château Laroque
Druvorna Cabernet Franc och Merlot utgör grunden för den förstklassiga och underbart balanserade Grand Cru Classé Saint-Émillion cuvéen från Château Laroque. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av lera och kalksten. Efter att ha skördats för hand transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring i 12 månader på ekbarriquer.
Matsalsrekommendation för Château Laroque Grand Cru Classé Saint-Émillion
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till fylld paprika, spagetti med kapris- och tomatsås eller kalvstek med bönor och tomater.