- Detta röda vin med stark karaktär passar utmärkt till kalvschnitzel med bönor och tomater eller boeuf bourguignon
- Dess ursprung i Murcia gör det här vinet till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Detta spanska rödvin är en förstklassig present till goda vänner
förpackningen!
Mer information om Machoman Monastrell Tierra de Murcia IGP - Casa Rojo
Casa Rojo Machoman Monastrell är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, purpurröd färg. Efter den första virvlingen uppvisar detta rödvin en hög viskositet, vilket kan ses i de starka glasmålningarna i glasets kant. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett rödvinsglas och uppvisar underbart uttrycksfulla smaker av björnbär, blåbär, svarta vinbär och mullbär, som avrundas med mörk choklad, garrigue och svart te, som kommer från fatlagringen.
Detta torra rödvin från Casa Rojo är perfekt för purister som vill ha det helt torrt. Machoman Monastrell kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 3,2 gram restsocker. Texturen i detta kraftfulla rödvin är underbart krispig i gommen. Fruktsyran i Machoman Monastrell är anmärkningsvärt mild, vilket gör vinet underbart mjukt. Avslutningen på detta väl mogna rödvin från vinodlingsregionen Murcia, närmare bestämt från DO Jumilla, är fängslande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de ler- och kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Casa Rojo Machoman Monastrell
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Monastrell. Endast förstklassiga druvor skördades för detta underbart kraftfulla vin med en enda sort från Casa Rojo. Druvorna växer under optimala förhållanden i Murcia. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av lera, sand, kalksten, skiffer och grus. Machoman Monastrell är ett vin från den gamla världen rakt igenom, eftersom detta spanska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt betonar framgången för viner från den gamla världen. Efter druvskörden transporteras druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i stora träfat vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar lagras Machoman Monastrell i ytterligare 5 månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Casa Rojo Machoman Monastrell
Detta spanska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är det perfekta komplementet till ankbröst med mangetout, bräserad kyckling i rött vin eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Casa Rojo