Mer information om Morgon Château des Jacques - Louis Jadot
I glaset har Morgon Château des Jacques från Louis Jadot en klarröd färg. Efter den första virvlingen kan du uppleva en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar som vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande. Doften av detta röda vin från Bourgogne bestäms av nyanser av olika röda och svarta bär och mörka frukter som hjärtkörsbär och plommon. Detta vin har en elegant torr smak. Det tappades på flaska med endast 0,5 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och så förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Morgon Château des Jacques har en tydlig fruktsyra och är exceptionellt fräsch och livlig i gommen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Bourgogne glädjer äntligen med en vacker efterklang.
Vinifiering av Morgon Château des Jacques från Louis Jadot
Den balanserade Morgon Château des Jacques från Bourgogne är gjord av Gamay-druvor. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Louis Jadot Morgon Château des Jacques
Drick detta röda vin från Frankrike helst vid en temperatur på 15 - 18°C som ett ackompanjemang till
- Fler produkter från Louis Jadot