Mer information om Brouilly AOC - Louis Jadot
Brouilly från Louis Jadot i Bourgogne har en lysande, ljusröd färg i glaset. Efter den första skakningen kännetecknas detta rödvin av en härlig lätthet som får det att dansa glatt i glaset. I doften avslöjar detta röda vin från Louis Jadot alla möjliga sorters blåbär, lavendel, syren, mullbär och liljor.
Detta torra rödvin från Louis Jadot är något för vinälskare som föredrar 0,0 gram restsocker i sitt vin. Brouilly kommer mycket nära detta, eftersom det pressades med bara 1,2 gram restsocker. Lättfotat och flerskiktat, detta lätta och täta röda vin presenterar sig på gommen. Fruktsyran i Brouilly är behagligt avrundad och gör detta vin underbart smidigt. I eftersmaken imponerar detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Bourgogne med sin betydande längd. Återigen dyker antydningar av mullbär och lavendel upp.
Vinifiering av Brouilly från Louis Jadot
Den eleganta Brouilly från Frankrike är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten Gamay. Brouilly är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Louis Jadot Brouilly
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till päron-lime strudel, potatispanna med lax eller spenatgratäng med mandlar.
- Fler produkter från Louis Jadot