🍷 Juliénas Clos des Chers imponerar med sin eleganta lagring på små ekfat och presenterar en underbar balans mellan frukt och fräschör
🍽️ Detta rödvin harmoniserar perfekt med läcker citron-chili-kyckling eller fyllda paprikor för en oförglömlig smakupplevelse
🌍 Tillverkad av handplockade Gamay-druvor i Rhône-dalen visar detta vin den typiska karaktären och charmen hos klassiska franska viner från Laurent Perrachon
förpackningen!
Mer information om Juliénas Clos des Chers - Laurent Perrachon
I glaset har Juliénas Clos des Chers från Laurent Perrachons penna en tät ljusröd färg. Om man vrider på vinglaset visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket återspeglas i klara kyrkfönster vid glasets kant. I doften avslöjar detta Laurent Perrachon-rödvin alla möjliga sorters blåbär, björnbär, mullbär och svarta vinbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som ek, grön paprika och garrigue.
I gommen är Juliénas Clos des Chers av Laurent Perrachon underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. Vissa viner är torra, andra knastertorra. Detta röda vin tillhör den andra gruppen, eftersom det tappades på flaska med endast 0,5 g restsocker. Detta lätta och silkeslena rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. På grund av sin balanserade fruktsyra smickrar Juliénas Clos des Chers med en mjuk munkänsla utan att sakna friskhet. På slutet glädjer detta vin från Rhône-dalen, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och blåbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de granit- och lerdominerade jordarna in.
Vinifiering av Laurent Perrachon Juliénas Clos des Chers
Grunden för den kraftfulla Juliénas Clos des Chers från Rhônedalen är druvor från druvsorten Gamay. I Rhônedalen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera och granit. Juliénas Clos des Chers är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Juliénas Clos des Chers uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Juliénas Clos des Chers i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Juliénas Clos des Chers från Laurent Perrachon
Upplev detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15-18 °C till citronchilikyckling med bulgur, fyllda paprikor eller pasta med korvknyten.
- Fler produkter från Laurent Perrachon