Mer information om Pauillac AOP 2ème Cru Classé - Château Pichon Longueville Baron
I glaset visar Pauillac 2ème Cru Classé från Château Pichon Longueville Baron en tät lila färg. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, som kan ses i kyrkfönster vid kanten av glaset. Hällt i ett Bordeaux-glas bjuder detta rödvin från den gamla världen på underbart uttrycksfulla aromer av plommon, svarta vinbär och björnbär, avrundade av kanel, som fatlagringen bidrar med.
Detta franska vin har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i Icon-segmentet, förtrollar detta franska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. Detta sammetslena rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. Avslutningen på detta röda vin från Bordeaux vinodlingsregion, närmare bestämt från Pauillac, är i slutändan övertygande med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Pichon Longueville Baron Pauillac 2ème Cru Classé
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike är tillverkat av Cabernet Sauvignon och Merlot druvor. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i grusjordar. Naturligtvis bestäms Pauillac 2ème Cru Classé också av mer än bara Pauillac-jorden. Denna fransman kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, och det är utomordentligt imponerande. Bären till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand när de är helt mogna. Efter handskörden kommer druvorna direkt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Pauillac 2ème Cru Classé ytterligare 18 månader i ekbarriärer.
Matrekommendation för Château Pichon Longueville Baron Pauillac 2ème Cru Classé
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till gratinerad spenat med mandel, purjolökstortilla eller torsk med gurka-senapsgrönsaker.
- Fler produkter från Château Pichon Longueville-Baron