- Detta rödvin från Petit Verdot-druvor harmoniserar utmärkt med änskbröst med ingefära-rödkål och oregano eller ossobuco
- För vinälskaren framträder detta vin från Bordeaux som särskilt kraftfullt
- Detta franska rödvin passar utmärkt
Petit Verdot 0,5 l - Château Malescasse
förpackningen!
Mer information om Petit Verdot 0,5 l - Château Malescasse
Den kraftfulla Petit Verdot från Chateau Malescasse flyter in i glaset med en tät rubinröd. Doften av detta röda vin från Bordeaux förför med inslag av fikon och björnbär. Det är just dess fruktiga karaktär som gör detta vin så speciellt.
Chateau Malescasse Petit Verdot glädjer med sin raka torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som du kan förvänta dig av ett vin, förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. Detta sammetslena, täta och köttiga rödvin är fylligt och mångfacetterat på gommen. I avslutningen glädjer detta vin från vinodlingsregionen Bordeaux äntligen med sin vackra längd. Återigen finns det antydningar till fikon och björnbär. I avslutningen ansluter mineraltoner från de grus- och kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Chateau Malescasse Petit Verdot
Detta kraftfulla rödvin från Frankrike är gjort på druvsorten Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av kalksten och grus. Efter druvskörden kommer druvorna till vineriet så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Petit Verdot ytterligare några månader på ekfat.
Rekommendation för Chateau Malescasse Petit Verdot
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som sällskap till kalvschnitzel med bönor och tomater, grönsakskuskus med oxkaka eller gåsbröst med ingefärs-rödkål och mejram.
- Fler produkter från Château Malescasse