🍷 Joseph Drouhin Pommard imponerar med sin eleganta mognad i ek, som ger den en fantastisk komplexitet
🍝 Njut av detta fylliga rödvin perfekt till smakrika spaghetti med kapris-tomat-sås eller aromatiskt fyllda paprika
🍇 Denna renodlade Pinot Noir kommer från de prestigefyllda vinodlingarna i Côte de Beaune, vilket gör den till ett verkligt uttryck för Bourgogne
förpackningen!
Mer information om Pommard AOC - Joseph Drouhin
Joseph Drouhin Pommard är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart klar, ljusröd färg. Om du snurrar vinglaset kan du uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I glaset erbjuder detta röda vin från Joseph Drouhin aromer av björnbär, kompletterade med svarta körsbär, läder och kanel. I gommen är Pommard från Joseph Drouhin underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. Vissa viner är torra på etiketten, andra är det verkligen. Detta rödvin tillhör den senare gruppen, eftersom det buteljerades med endast 1,8 g restsocker. Detta täta rödvin är balanserat och mångsidigt och presenterar sig på gommen. Fruktsyran i Pommard är anmärkningsvärt rundad och gör detta vin underbart smidigt. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Bourgogne, närmare bestämt från Côte de Beaune och Haute Côtes de Beaune, imponerar äntligen med en anmärkningsvärd efterklang. Finishen åtföljs också av mineraliska antydningar från grus- och lerdominerade jordar.
Vinifiering av Joseph Drouhin Pommard
Den balanserade Pommard från Frankrike är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bourgogne. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera, grus och märgel. Det är uppenbart att Pommard också bestäms av klimatmässiga och stilistiska faktorer Côte de Beaune och Haute Côtes de Beaune. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, med en exceptionellt imponerande presentation. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Pommard i 16 månader på ekfat.
Matrekommendation för Joseph Drouhin Pommard
Njut av detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till spaghetti med kapris-tomatsås, fyllda paprikor eller pasta med korvknyten.
- Fler produkter från Joseph Drouhin