- Detta vita vin från de bästa druvorna är ett utmärkt komplement till rätter som stekt forell med ingefärspäron eller fruktig endivesallad
- Detta vin från Val de Loire är behagligt balanserat
- Detta franska vita vin är perfekt som ett harmoniskt balkongvin (terrass fungerar också!)
förpackningen!
Mer information om Pouilly Fumé AOC - Pascal Jolivet
I glaset har Pouilly Fumé från Pascal Jolivets penna en ljus blekgul färg. När man virvlar i glaset kan man uppfatta en förstklassig balans i detta vita vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Aromen hos detta vita vin från Val de Loire bestäms av inslag av olika röda och svarta bär och mörka frukter som svarta körsbär och plommon. Pascal Jolivet Pouilly Fumé är underbart torr. Detta vita vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Detta silkeslena vita vin är balanserat och mångfacetterat i gommen. Tack vare den måttliga fruktsyran smickrar Pouilly Fumé gommen med en mjuk känsla utan att sakna friskhet. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Val de Loire, närmare bestämt från Sancerre, glädjer slutligen med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de flint- och kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Pascal Jolivet Pouilly Fumé
Detta balanserade vita vin från Frankrike är tillverkat av druvsorten Sauvignon Blanc. I Val de Loire växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av flinta och kalksten. Vid optimal mognad skördas druvorna till Pouilly Fumé uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva skördemaskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Pascal Jolivet Pouilly Fumé
Detta franska vita vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är ett perfekt vin till omelett med lax och fänkål, fiskcurry med kokos och lime eller grönsallad med rödbetor.
- Fler produkter från Pascal Jolivet