- Denna mycket uppskattade sherry passar perfekt till banantrifli i glas eller mandelmjölksgelé med litchiplommon
- Dess ursprung i Andalusien gör denna sherry till en typisk representant för viner från den gamla världen
- En flerfaldigt prisbelönt sherry, förstklassig som en harmonisk digestif
förpackningen!
Mer information om Rare Sherry Solera PAP 0,5 l - Osborne
Den kraftfulla Rare Sherry Solera PAP Osborne glider in i glaset med en tät gyllengul färg. När man vrider på glaset visar detta starkvin en hög densitet och fyllighet, som återspeglas i klara kyrkfönster vid glasets kant. Rare Sherry Solera PAP kan med rätta beskrivas som exceptionellt fruktdriven och sammetslen, eftersom den vinifierades med en underbart söt smakprofil. Denna sammetslena sherry presenterar sig på gommen med tryck och komplexitet. På grund av sin koncisa fruktsyra visar sig Rare Sherry Solera PAP vara underbart fräsch och livlig på gommen. Finalen på denna utmärkta sherry från vinodlingsregionen Andalusien, närmare bestämt från Jerez DO, är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Osborne Rare Sherry Solera PAP
Druvorna Palomino Fino och Pedro Ximénez utgör grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla cuvéen Rare Sherry Solera PAP från Osborne. Det är uppenbart att Rare Sherry Solera PAP också bestäms av klimatmässiga och stilistiska faktorer Jerez DO. Denna spanjor kan i ordets bästa bemärkelse beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Mognaden hos druvorna till detta vin av Palomino Fino och Pedro Ximénez påverkas i hög grad av klimatet i odlingsområdet. I Andalusien trivs druvorna i ett varmt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög mustvikt.
Matrekommendation för Osborne Rare Sherry Solera PAP
Denna sherry från Spanien passar bäst måttligt kyld vid 11 - 13°C till björnbärsgrädddessert, yoghurtmousse med vallmofrön eller fläderblomsyoghurtglass med citronmeliss.
- Fler produkter från Osborne