Mer information om Rosat - Bodegas Ribas
I glaset har Rosat från Bodegas Ribas en klar, ljusröd färg. Efter den första virvlingen kan du känna en perfekt balans i detta rosévin, eftersom det inte sticker ut vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. I doften avslöjar detta Bodegas Ribas rosévin alla typer av röda vinbär, hallon och citron.
Bodegas Ribas Rosat övertygar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna spanjor naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rosévin av en otroligt lätt textur. Avslutningen på detta ungdomliga rosévin från vinodlingsregionen Balearerna, närmare bestämt från Mallorca VT, övertygar slutligen med en god eftersmak.
Vinifiering av Rosat från Bodegas Ribas
Den balanserade Rosat från Spanien är en cuvée, vinifierad från druvsorterna Callet och Manto Negro. Uppenbarligen bestäms Rosat också av mer än bara jorden Mallorca VT. Denna spanjor kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, och det är exceptionellt imponerande. När druvorna till Rosat är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och knappt selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar får Rosat ytterligare harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Bodegas Ribas Rosat
Drick detta rosévin från Spanien mycket väl kylt vid 5-7 °C som tillbehör till omelett med lax och fänkål, rostad forell med ingefärspäron eller spenatgratäng med mandlar.
- Fler produkter från Bodegas Ribas