🍷 Saint-Émilion AOC från Château Tour Calon lagras i 12 månader i fina ekfat och utvecklar därmed sin aromatiska rikedom
🍽️ Njut av detta ekologiska rödvin perfekt till en smakrik lammragout eller aromatiskt ossobuco
🌿 De noggrant utvalda druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot kommer från den välrenommerade vinregionen Bordeaux
förpackningen!
Mer information om Saint-Émilion AOC - Château Tour Calon
I glaset har den ekologiskt producerade Saint-Émilion från Château Tour Calon en ljuslila färg. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Doften av detta röda vin från Bordeaux förtrollar med inslag av morellkörsbär, svarta körsbär, mullbär och björnbär. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs svart te, mörk choklad och vanilj till.
I gommen öppnar Saint-Émilion från Château Tour Calon behagligt aromatisk, fruktdriven och balanserad. Vissa viner är torra på etiketten, andra är det verkligen. Detta röda vin hör till de senare, eftersom det vinifierades med endast 0,3 g restsocker. På tungan kännetecknas detta balanserade rödvin av en otroligt tät textur. Tack vare den närvarande fruktsyran är Saint-Émilion fantastiskt friskt och livligt i gommen. Detta mogna rödvin från vinodlingsområdet Bordeaux övertygar med sin långa eftersmak. Återigen framträder inslag av plommon och mullbär.
Vinifiering av Saint-Émilion från Château Tour Calon
Grunden för den balanserade Saint-Émilion från Bordeaux är druvor från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Utan tvekan bestäms Saint-Émilion också av klimatet och vinodlingsstilen i Saint-Emilion. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, och det är utomordentligt imponerande. När druvorna har skördats förs de omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Saint-Émilion i ytterligare 12 månader på ekfat.
Matrekommendationer för Château Tour Calon Saint-Émilion
Njut av detta ekologiska rödvin från Frankrike tempererat vid 15-18 °C som ett passande vin till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, osso buco eller grönsakscouscous med nötköttbullar.
- Fler produkter från Château Tour Calon