- Detta vita vin från de bästa druvorna passar utmärkt till kokos-lime fiskcurry eller stekt forell med ingefärspäron
- Lagringen i tankar av rostfritt stål och stora träslag gör detta vita vin särskilt typiskt för druvsorten och okomplicerat
- Detta tyska vita vin är utmärkt som ett lättfotat sommarvin
förpackningen!
Mer information om Schiefersteil Riesling trocken - Markus Molitor
Schiefersteil Riesling av Markus Molitor från Mosel har en lysande, ljusgul färg i glaset. Detta tyska vin av en enda druvsort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av kvitten, päron, nashipäron och äpplen. Till detta kommer inslag av libbsticka, krokant och rostad mandel.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i kategorin kvalitetsviner, förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Detta ungdomliga vita vin från vinodlingsområdet Mosel bjuder på en fin längd i avslutningen. Återigen finns det antydningar till päron och kvitten. I avslutningen kommer mineralnoter från de skifferdominerade jordarna in.
Vinifiering av Markus Molitor Schiefersteil Riesling
Den eleganta Schiefersteil Riesling från Mosel är gjord på druvor av Riesling-sorten. På Mosel växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av skiffer. Det som är ovanligt med ursprunget till detta toppvin från Markus Molitor är att druvorna växer på stenterrasser i Mosel. Denna traditionella metod för vingårdsskötsel är dock mycket kostsam och tidskrävande och finns därför sällan längre. När druvorna till Schiefersteil Riesling är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Schiefersteil Riesling i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Markus Molitor Schiefersteil Riesling
Njut av detta vita vin från Tyskland väl kylt vid 8 - 10 °C till en fiskcurry med kokos och lime, grönsallad med rödbetor eller rostad forell med ingefärspäron.
- Fler produkter från Weingut Markus Molitor