🍷 Bocchoris Negre Mallorca från Tianna Negre imponerar med sin eleganta mognad i fransk ek och presenterar sig härligt frisk och livlig
🍽️ Njut av detta utmärkta rödvin till delikat grönsaks-couscous med köttbullar av nötkött eller en aromatisk purjolökssoppa
🌄 Tillverkad av ädla druvsorter som Cabernet Sauvignon och Merlot, framhäver detta baleariska vin terroiren av kalkstensjordar perfekt
förpackningen!
Mer information om Bocchoris Negre Mallorca - Tianna Negre
Den eleganta Bocchoris Negre Mallorca från Tianna Negre lyser i glaset med en ljus lila röd. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det, kan du uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Till näsan presenterar detta Tianna Negre-rödvin alla slags svarta körsbär, björnbär, liljor, rosor och syrener. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som bitter choklad, kakaobönor och pepparkakskrydda.
Detta torra rödvin från Tianna Negre är precis rätt för vindrickare som gillar sitt vin torrt. Bocchoris Negre Mallorca kommer redan mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 1,5 gram restsocker. Detta täta rödvin är balanserat och har flera lager i gommen. Med sin vitala fruktsyra är Bocchoris Negre Mallorca underbart fräsch och livlig på gommen. Detta unga vin från den baleariska vinodlingsregionen har en mycket lång eftersmak. Återigen är inslag av blåbär och plommon tydliga. I eftersmaken kommer mineraltoner från de kalkstensdominerade jordarna in.
Vinifiering av Tianna Negre Bocchoris Negre Mallorca
Den balanserade Bocchoris Negre Mallorca från Spanien är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Callet, Manto Negro, Merlot och Shiraz. På Balearerna växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på kalkstensjordar. När druvorna till Bocchoris Negre Mallorca är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Bocchoris Negre Mallorca i ytterligare 8 månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Tianna Negre Bocchoris Negre Mallorca
Njut av detta röda vin från Spanien vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till grönsakscouscous med köttbullar, spagetti med kapris- och tomatsås eller purjolökssoppa.
- Fler produkter från Tianna Negre