🍷 BoscSilvestre Crianza utmärker sig med en sammetslen textur och förföriska aromer av svart körsbär och vanilj
🍽️ Njut av detta förstklassiga rödvin idealiskt till gåsbröst med ingefära-rödkål och läcker lammragout
🌍 Tillverkat av Costers Del Sio från de finaste Garnacha- och Tempranillo-druvorna i den pittoreska regionen Katalonien
förpackningen!
Mer information om BoscSilvestre Crianza - Costers Del Sio
I glaset avslöjar BoscSilvestre Crianza från Costers Del Sio en tät lila färg. Detta röda vin från den gamla världen hälls lämpligen upp i ett rödvinsglas och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av svarta körsbär, björnbär, damson och plommon, som avrundas av pepparkakskrydda, vanilj och svart te, vilket fatlagringen bidrar med.
BoscSilvestre Crianza från Costers Del Sio är perfekt för alla vindrickare som gillar torrt. Den är dock aldrig gles eller spröd, vilket man naturligtvis skulle förvänta sig av ett vin. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart sammetslen och köttig. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar BoscSilvestre Crianza gommen med en mjuk känsla utan att sakna friskhet. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Costers del Segre DO, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd finish.
Vinifiering av Costers Del Sio BoscSilvestre Crianza
Grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla cuvéen BoscSilvestre Crianza från Costers Del Sio är druvorna Garnacha och Tempranillo. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna till BoscSilvestre Crianza uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 9 månaders lagring på kvartsfat av fransk och amerikansk ek.
Matrekommendation för Costers Del Sio BoscSilvestre Crianza
Detta spanska vin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, spaghetti med kapris-tomatsås eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Costers del Sió