Mer information om Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva DO - Jean Leon
I glaset avslöjar Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva från Jean Leon en tät lila färg. Vid kanterna visar detta spanska röda vin också en övergång till granatrött. Om du ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i kyrkfönster vid kanten av glaset. Till näsan presenterar detta Jean Leon-rödvin alla slags mullbär, plommon, morello-körsbär, svarta körsbär och björnbär. Som om det inte var tillräckligt imponerande tillför åldrandet i små träfat svart te, kakaobönor och vanilj.
Jean Leon Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i toppsegmentet förtrollar detta spanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. Detta täta rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. Det mogna rödvinet från vinodlingsregionen Katalonien har en lång eftersmak som övertygar med sin längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och svart körsbär.
Vinifiering av Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva av Jean Leon
Den kraftfulla Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva från Spanien är en cuvée vinifierad från druvsorterna Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon. Naturligtvis bestäms Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva också av klimat- och stilistiska faktorer Penedès DO. Denna spanjor kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, som presenterar sig utomordentligt imponerande. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i litet trä vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 24 månaders mognad i amerikanska barriquer.
Matrekommendation för Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva från Jean Leon
Upplev detta röda vin från Spanien tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till bräserad kyckling i rött vin, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Jean Leon