🍷 Domaine de Saint-Pierre Cornas från Paul Jaboulet Aîné visar en imponerande utveckling i fransk ek och fascinerar med en harmonisk textur
🍽️ Detta exklusiva röda vin harmoniserar perfekt med mustiga rätter som Ossobuco eller Boeuf Bourguignon
🌍 Den monovariativa Syrah kommer från den erkända vinregionen Rhône-dalen och förkroppsligar charm av den gamla världen
förpackningen!
Mer information om Domaine de Saint-Pierre Cornas AOP - Paul Jaboulet Aîné
Paul Jaboulet Aîné Domaine de Saint-Pierre Cornas är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart klar lila färg. I kanterna finns det också en färgövergång till granatrött. Om man ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Hällt i ett rödvinsglas bjuder detta rödvin från den gamla världen på underbart uttrycksfulla aromer av surkörsbär och björnbär, som avrundas med ytterligare fruktiga nyanser från lagringen på träfat.
Paul Jaboulet Aîné Domaine de Saint-Pierre Cornas är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. I gommen har detta välbalanserade rödvin en härligt tät struktur. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Rhône Valley glädjer äntligen med en extraordinär eftersmak.
Vinifiering av Paul Jaboulet Aîné Domaine de Saint-Pierre Cornas
Den balanserade Domaine de Saint-Pierre Cornas från Frankrike är ett vin med en enda sort, pressad från druvsorten Syrah. Domaine de Saint-Pierre Cornas är ett vin från den gamla världen rakt igenom, eftersom denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången med viner från den gamla världen. Efter skörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Domaine de Saint-Pierre Cornas i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Paul Jaboulet Aîné Domaine de Saint-Pierre Cornas
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till osso buco, boeuf bourguignon eller kalvschnitzel med bönor och tomater.
- Fler produkter från Paul Jaboulet Aîné