- Denna vita vin från de bästa druvorna harmoniserar utmärkt med stekt forell med ingefära-birne eller fruktig endivesallad
- För vinälskaren avslöjar sig detta vin från Niederösterreich på ett behagligt balanserat sätt
- Detta österrikiska vita vin passar utmärkt som en passande dryck till en mängd olika rätter & tillfällen
GrüNer Veltliner Federspiel Steinporz - Nothnagl
förpackningen!
Mer information om GrüNer Veltliner Federspiel Steinporz - Nothnagl
Grüner Veltliner Federspiel Steinporz från vinodlingsregionen Niederösterreich visar sig i en ljus platinagul färg i glaset. Aromen av detta vita vin från Niederösterreich kännetecknas av inslag av alla typer av röda och svarta bär och mörka frukter som syrliga körsbär och plommon. I gommen öppnar sig Grüner Veltliner Federspiel Steinporz från Nothnagl underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. Vissa viner är torra på etiketten, andra är det verkligen. Detta vita vin hör till det senare, eftersom det vinifierades med endast 1,5 g restsocker. I gommen kännetecknas detta balanserade vita vin av en otroligt lätt och krispig konsistens. Tack vare sin vitala fruktsyra är Grüner Veltliner Federspiel Steinporz exceptionellt friskt och livligt i gommen. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från regionen Niederösterreich, närmare bestämt från Wachau, är imponerande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Nothnagl Grüner Veltliner Federspiel Steinporz
Basen för det balanserade Grüner Veltliner Federspiel Steinporz från Niederösterreich är druvor från druvsorten Grüner Veltliner. Druvorna till Grüner Veltliner Federspiel Steinporz skördas uteslutande för hand vid optimal mognad, utan hjälp av grova och knappt selektiva skördemaskiner. Efter skörden transporteras druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen får Grüner Veltliner Federspiel Steinporz harmonisera ytterligare på den fina jästfällningen under några månader.
Recommendation för Grüner Veltliner Federspiel Steinporz från Nothnagl
Detta österrikiska vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är det perfekta tillbehöret till rostad öring med ingefära och päron, grönsallad med rödbetor eller spaghetti med yoghurt och mynta pesto.