🍷 Intruso Oak Aged Montsant DO från Juan Gil presenterar sig med en kraftfull, elegant stil och förför med en fascinernade aromavariant
🍽️ Oavsett om det är till fyllda lökar eller mört anklår, är detta vin den perfekta följeslagaren för fina smakupplevelser
🌱 Från de förstklassiga druvsorterna Carignan, Garnacha och Syrah som mognat i de rika jordarna i Katalonien, berättar detta vin historien om sin ursprung
förpackningen!
Mer information om Intruso Oak Aged Montsant DO - Juan Gil
Den kraftfulla eklagrade Intruso Montsant från Juan Gil kommer in i glaset med en tät lila färg. Denna spanska cuvée smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av mullbär, blåbär, svarta vinbär och björnbär. Dessutom finns det inslag av rökt kött, ek och brunt bröd.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med endast 5,8 gram restsocker. Som du kan förvänta dig av ett vin i den övre prisklassen, förtrollar detta spanska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Tack vare den måttliga fruktsyran smickrar Intruso Montsant Oak Aged gommen med en behaglig känsla, utan att sakna saftig livlighet. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Montsant DO, är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraliska fasetter av jordarna som domineras av skiffer och lera.
Vinifiering av Juan Gil Intruso Montsant ekålder
Grunden för den kraftfulla Intruso Montsant Oak Aged från Katalonien är druvor från sorterna Carignan, Garnacha och Syrah. Druvorna växer under optimala förhållanden i Katalonien. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av lera och skiffer. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Juan Gil Intruso Montsant Oak Aged
Denna spanjor avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till rödlök fylld med couscous och aprikoser, ankbröst med sockerärtor eller kalvfärs- och lökgryta.
- Fler produkter från Juan Gil