🍷 Les Timbes Negre Penedès imponerar med sin eleganta lagring i ekfat och utmärker sig med en fin balans i varje klunk
🍽️ En perfekt följeslagare till mustiga pasta med bratwurstkroppar eller en värmande kikärtscurry
🌿 Detta ekologiska rödvin från Albet I Noya förenar de utmärkta druvsorterna Arinarnoa, Caladoc och Marselan från den unika vinregionen Katalonien
förpackningen!
Mer information om Les Timbes Negre Penedès DO - Albet I Noya
Den fatlagrade Les Timbes Negre Penedès från vinodlingsregionen Katalonien avslöjar en tät rubinröd i glaset. Denna spanska cuvée uppvisar underbart uttrycksfulla toner av björnbär, svarta vinbär och surkörsbär i glaset. Dessutom finns det antydningar till andra frukter.
Detta spanska vin har en elegant torr smak. Det har tappats på flaska med endast 0,4 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och så förtrollar detta spanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta sammetslena rödvin är fylligt och komplext i gommen. Fruktsyran i Les Timbes Negre Penedès är underbart mild och gör detta vin underbart mjukt. Detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Katalonien har en vacker längd i eftersmaken. Återigen finns det antydningar till björnbär och surkörsbär.
Vinifiering av Les Timbes Negre Penedès från Albet I Noya
Detta kraftfulla röda vin från Spanien är organiskt cuvéed från druvsorterna Arinarnoa, Caladoc och Marselan. Efter handskörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter slutet av jäsningen åldras den kraftfulla Les Timbes Negre Penedès i flera månader i ekbarriärer.
Matrekommendation för Les Timbes Negre Penedès från Albet I Noya
Drick detta ekologiska rödvin från Spanien vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till pasta med korvklumpar, kikärtscurry eller kålroulader.
- Fler produkter från Albet i Noya