Mer information om Perpetual DO - Miguel Torres
Med Miguel Torres Perpetual kommer ett förstklassigt rött vin in i det virvlande glaset. Det har en underbart tät, purpurröd färg. Om du snurrar vinglaset visar detta röda vin en hög viskositet, vilket återspeglas i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Denna spanska cuvée uppvisar underbart doftande toner av plommon, svarta körsbär, damsoner och moreller i glaset. Detta förenas med inslag av solvärmd sten, skogsgolv och cigarrlåda.
Detta spanska vin har en elegant torr smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som du kan förvänta dig av ett vinikonsegment förtrollar detta spanska vin med den finaste balansen trots sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart silkeslen och tät. I eftersmaken är detta unga vin från vinodlingsregionen Katalonien en fröjd med sin extraordinära längd. Återigen dyker inslag av plommon och mullbär upp. I avslutningen kommer mineralnoter från de skifferdominerade jordarna in.
Vinifiering av den eviga av Miguel Torres
Druvorna Cariñena och Garnacha utgör grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Perpetual by Miguel Torres. Druvorna växer under optimala förhållanden i Katalonien. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i skifferjordar. Perpetual är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna spanjor utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När druvorna till Perpetual är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Perpetual i ytterligare 16 månader i franska ekbarriärer.
Matrekommendation för Miguel Torres Perpetual
Detta röda vin från Spanien avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C som tillbehör till bräserad kyckling i rött vin, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Miguel Torres