🍷 Calmel & Joseph Minervois övertygar med sin kraftfulla och mångfacetterade karaktär som perfekt balanseras med 2,2 gram restsocker
🍽️ Detta rödvin harmonierar utmärkt med fyllda paprikor och lammragout för oförglömliga smakupplevelser
🌍 Tillverkat av de utmärkta druvsorterna Grenache och Syrah i de soliga vinodlingarna i Languedoc
förpackningen!
Mer information om Minervois AOP - Calmel & Joseph
Calmel & Joseph Minervois är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, purpurröd färg. Denna franska cuvée visar underbart uttrycksfulla toner av torkade plommon, torkad frukt, morellokörsbär och sultanrussin i glaset. Till detta kommer inslag av enbär, medelhavsörter och libbsticka.
Detta torra röda vin från Calmel & Joseph är precis rätt för människor som gillar sitt vin torrt. Minervois kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 2,2 gram restsocker. Detta täta rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. Tack vare sin vitala fruktsyra är Minervois imponerande friskt och livligt i gommen. Avslutningen på detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Languedoc är övertygande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraliska aspekter av jordarna som domineras av sandsten och lera.
Vinifiering av Calmel & Joseph Minervois
Den kraftfulla Minervois från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Grenache och Syrah. I Languedoc växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av sandsten och lera. Efter druvskörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognadslagring.
Matrekommendation för Calmel & Joseph Minervois
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som ackompanjemang till tillagade rätter. Det passar perfekt till fyllda paprikor, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Calmel & Joseph