- Detta förstklassiga rödvin passar perfekt till rätter som rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller pasta med korvklimpar
- Mognad på små ekfat gör detta röda vin särskilt komplext
- Ett kraftfullt rödvin, perfekt för att överraska finsmakare eller för en romantisk middag, bland annat
Mer information om Negre - Binigrau
Med Binigrau Negre kommer ett förstklassigt rött vin in i det virvlande glaset. Det har en underbart tät, rubinröd färg. Vid kanten visar detta spanska rödvin också en övergång till granatrött. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, visar detta rödvin en hög viskositet, vilket syns i kyrkfönster på kanten av glaset. I glaset presenterar detta röda vin från Binigrau aromer av plommon, kompletterade med kanel, tobak och svart körsbär. Binigrau Negre presenterar sig underbart torr för kännaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett toppvin. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en oerhört massiv textur. I avslutningen bjuder detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Balearerna på en ansenlig längd. Återigen dyker inslag av plommon upp.
Vinifiering av Negre från Binigrau
Detta kraftfulla röda vin från Spanien är tillverkat av druvsorterna Callet, Manto Negro och Merlot. Efter handskörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 16 månaders lagring på franska ekfat.
Matrekommendation för Binigrau Negre
Detta röda vin från Spanien serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, pasta med korvklimpar eller osso buco.
- Fler produkter från Binigrau