- Detta rödvin från Cabernet Sauvignon, Lagrein, Merlot och Cuvée-druvor kompletterar utmärkt rätter som Ossobuco eller vårrullar med köttfärsfyllning
- Uppfostran i barrique gör detta tyska rödvin särskilt köttigt
- Detta tyska rödvin passar utmärkt till jul
förpackningen!
Mer information om Nett I Tivo Rödvin - Bergdolt-Reif & Nett
Med Bergdolt-Reif & Nett Nett I Tivo rödvin kommer ett förstklassigt rödvin i det kristallklara glaset. I det presenterar det en underbart lysande, rubinröd färg. Efter den första svängningen kan man vid detta rödvin uppleva en perfekt balans, eftersom det varken avsätter sig vattnigt eller siraps- eller liköraktigt på glasväggarna. Denna tyska cuvée visar i glaset härligt uttrycksfulla noter av björnbär. Därtill kommer inslag av svarta vinbär, lakrits och choklad.
Nett I Tivo rödvin kan med rätta kallas exceptionellt fruktbetonat och sammetslent, eftersom det vinifierats med en behagligt söt smakprofil. I gommen presenterar sig texturen av detta väldefinierade rödvin underbart köttigt och tätt. Genom sin påtagliga fruktsyra framstår Nett I Tivo rödvin i gommen härligt friskt och livligt. I avslutningen överraskar detta ungdomliga rödvin från regionen Pfalz med god längd. Återigen visar sig inslag av björnbär. I eftersmaken tillkommer även mineraliska noter från de ler- och lössdominerade jordarna.
Vinifikation av Bergdolt-Reif & Nett Nett I Tivo rödvin
Grunden för det balanserade Nett I Tivo rödvinet från Tyskland är druvor från druvsorterna Cabernet Sauvignon, Lagrein, Merlot och Cuvée. I Pfalz växer vinrankorna, som ger druvorna för detta vin, på jordar av lera och löss. Efter skörd transporteras druvorna snabbt till vinfabriken. Här sorteras de och hanteras varsamt. Fermenteringen följer i små trä- och rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer. Efter fermenteringen följer en mognad på några månader på den fina jästen, innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Nett I Tivo rödvin från Bergdolt-Reif & Nett
Upplev detta rödvin från Tyskland bäst tempererat vid 15 - 18°C som ett komplement till gässbröst med ingefära-rödkål och mejram, ossobuco eller bakad sötpotatis med fetaost.
- Fler produkter från Bergdolt-Reif & Nett