Mer information om Oude Nektar - Stark-Condé Wines
Den kraftfulla Oude Nektar från Stark-Condé Wines glider in i glaset med en tät lila färg. När man vrider på vinglaset visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket framgår av tydliga kyrkfönster i kanten av glaset. Doften av detta röda vin från Västra Kapprovinsen lockar med inslag av björnbär och svarta vinbär. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer jordig, rökig och cederträ in, med hjälp av ekinflytandet.
Stark-Condé Wines Oude Nektar presenterar sig behagligt torr för vinentusiasten. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig i ett vinikonsegment. Detta täta röda vin är fylligt och mångfacetterat på gommen. På grund av sin livliga fruktsyra är Oude Nektar underbart fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Western Cape, närmare bestämt från Stellenbosch, är i slutändan övertygande med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineralfasetter av ler- och granitdominerade jordar.
Vinifiering av Oude Nektar från Stark-Condé Wines
Grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla cuvée Oude Nektar från Stark-Condé Wines är druvorna Cabernet Sauvignon, Malbec och Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Västra Kapprovinsen. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt i jordar av granit och lera. Efter skörden förs druvorna snabbt till vineriet. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Stark-Condé Wines Oude Nektar
Detta sydafrikanska vin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, spagetti med kapris- och tomatsås eller grönsakscouscous med köttbullar av nötkött.
- Fler produkter från Stark-Condé