🍷 Denna Pinot Noir Bourgogne från Pascal Bouchard imponerar med sin eleganta stil, livlig fruktsyra och en underbart tät textur
🍽️ Njut av detta ädla rödvin perfekt tempererat till gåsbröst eller kalvstek och upptäck den harmoniska föreningen av mat och vin
🇫🇷 Tillverkad av ren Pinot Noir, representerar detta ekologiska rödvin den utsökta kvaliteten från den berömda vinregionen Bourgogne
förpackningen!
Mer information om Pinot Noir Bourgogne AOC - Pascal Bouchard
Pascal Bouchard Pinot Noir Bourgogne är ett förstklassigt ekologiskt rödvin. Det har en underbart klar, ljusröd färg. Om man ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. När detta franska rödvin hälls upp i ett rödvinsglas doftar det underbart av plommon och surkörsbär, avrundat med andra fruktiga nyanser.
Detta franska vin har en elegant torr smak. Det buteljerades med endast 0,2 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett premium- och platsvin, förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät textur. Med sin livliga fruktsyra är Pinot Noir Bourgogne fantastiskt fräsch och livlig i gommen. I avslutningen bjuder detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Bourgogne på en härlig längd. Återigen dyker det upp inslag av surkörsbär och plommon.
Vinifiering av Pascal Bouchard Pinot Noir Bourgogne
Den balanserade Pinot Noir Bourgogne från Frankrike är ett vin med en enda sort, organiskt producerat av druvsorten Pinot Noir. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Pinot Noir Bourgogne från Pascal Bouchard
Njut av detta ekologiska rödvin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C som tillbehör till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, ossobuco eller kalvstek med bönor och tomater.
- Fler produkter från Pascal Bouchard