Mer information om Weiherberg Pinot Noir trocken - Klumpp
När man snurrar vinglaset kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Doften av detta röda vin från Baden förför med nyanser av damson, plommon, svarta körsbär och morello-körsbär. Om vi spårar aromerna ytterligare tillsätts kanel, grönpeppar och enbär, främjat av ekinflytandet.
Klumpp Weiherberg Pinot Noir imponerar med sin elegant torra smak. Den tappades på flaska med endast 1,8 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i det övre vinsegmentet förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. I gommen har detta välbalanserade rödvin en härligt tät struktur. Tack vare sin livliga fruktsyra är Weiherberg Pinot Noir exceptionellt fräsch och livlig på gommen. I avslutningen imponerar detta vin från vinodlingsregionen Baden med sin betydande längd. Tips av morello körsbär och svart körsbär dyker upp igen. I finishen ansluter mineralnoter av löss och lerjord dominerade jordar.
Vinifiering av Klumpp Weiherberg Pinot Noir
Grunden för den balanserade Weiherberg Pinot Noir från Baden är druvor från druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Baden. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av lera och löss. Mognaden hos druvorna till detta Pinot Noir-vin påverkas till stor del av klimatet i odlingsregionen. I Baden trivs druvorna i ett ganska svalt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig mustvikt. Vid optimal mognad skördas druvorna till Weiherberg Pinot Noir uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter druvskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsning åldras Weiherberg Pinot Noir i flera månader i franska ekbarriärer.
Matrekommendation för Klumpp Weiherberg Pinot Noir
Drick detta ekologiska rödvin från Tyskland vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till grönsakskuskus med köttbullar, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Klumpp