- Denna rödvin från Pinot Noir-druvor kompletterar perfekt rätter som ossobuco eller grönsaks-couscous med biffköttbullar
- Dess ursprung från Pfalz gör detta vin till en typisk representant för viner från ett kallklimatområde
- En balanserad rödvin, perfekt bland annat för en kväll vid kaminen
förpackningen!
Mer information om Steinbock Pinot Noir - Weingut Hörner
Stenbock Pinot Noir från Weingut Hörner i Pfalz erbjuder ett lysande, ljust röd färg i glaset. Hällt i ett Bourgogneglas avslöjar detta rödvin från den Gamla världen härligt uttrycksfulla aromer av hallon, avrundat med eukalyptus, rostat trä och svarta körsbär som bördande från fatlagringen.
Detta röda vin från Weingut Hörner är optimalt för alla vinälskare som föredrar så lite restsötma som möjligt i vinet. Samtidigt visar det sig aldrig vara kargt eller sprött, som man naturligtvis kan förvänta sig av ett vin. På tungan präglas detta välintegrerade rödvin av en oerhört tät och fyllig textur. Genom den måttliga fruktsyra smeker Stenbock Pinot Noir med ett behagligt intryck på gommen, utan att förlora friskheten. Finalen av detta mycket lagringsdugliga rödvin från vinregionen Pfalz, mer exakt från Hochstadt, imponerar slutligen med en betydande eftersmak. Avslutningen åtföljs dessutom av mineraliska inslag från de ler- och lössdominerade jordarna.
Vinifikation av Weingut Hörner Stenbock Pinot Noir
Grunden för det balanserade Stenbock Pinot Noir från Tyskland är druvor från druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Pfalz. Vinrankorna gräver djupt ner sina rötter i jordar av lera och löss. Vintrauben för detta rödvin från Tyskland skördas enbart för hand vid optimal mognad. Efter skörden transporteras druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och mals varsamt. Därefter sker jäsningen i små ekfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följts av en lagring på några månader på finjäst innan vinet slutligen tappas på flaska.
Maträttförslag till Weingut Hörner Stenbock Pinot Noir
Njut av detta veganska rödvin från Tyskland vid en temperatur av 15 - 18°C som ett följeslagande vin till grönsaks-couscous med nötköttbullar, ossobuco eller anklår med sockerärtor.
- Fler produkter från Weingut Hörner