🍷 Rouge Intense övertygar med sin sammetsmjuka textur och det harmoniska samspelet mellan fruktighet och elegant torrhet
🍽️ Perfekt till fyllda paprikor eller en kryddig lammcurry kan denna rödvin avnjutas vid idealisk temperatur
🌍 Från druvsorterna Carignan, Garnacha, Merlot och Syrah från det välrenommerade vingården Domaine Paul Mas i Languedoc
förpackningen!
Mer information om Rouge Intense - Jean-Claude Mas
Den eleganta Rouge Intense Jean Claude Mas från Domaine Paul Mas skimrar i glaset med en ljus karmosinröd färg. Med en liten rörelse i sidled avslöjar rödvinsglaset en charmig violett nyans vid kanterna. Doften av detta röda vin från Languedoc-regionen lockar med nyanser av svarta vinbär, blåbär, plommon och svarta körsbär. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs ek, orientaliska kryddor och pepparkakskrydda till.
Detta franska vin har en elegant torr smak. Det tappades på flaska med endast 2,5 gram restsocker. Detta är inte en självklarhet för ett vin i instegsklassen, så detta franska vin förtrollar naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt sammetslen och tät textur. Fruktsyran i Rouge Intense Jean Claude Mas är underbart avrundad och gör detta vin underbart mjukt. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Languedoc, närmare bestämt från Pézenas, är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från kalksten och grusdominerade jordar.
Vinifiering av Rouge Intense Jean Claude Mas
Detta balanserade rödvin från Frankrike är gjort på druvorna Carignan, Garnacha, Merlot och Syrah. I Languedoc växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera, kalksten och grus. Det är uppenbart att Rouge Intense Jean Claude Mas också bestäms av klimat- och stilfaktorer i Pézena. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, och det är utomordentligt imponerande. Efter druvskörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen kan Rouge Intense Jean Claude Mas fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 4 månader.
Matrekommendation för Rouge Intense Jean Claude Mas
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till fyllda paprikor, kryddig curry med lamm eller osso buco.
- Fler produkter från Domaine Paul Mas