- Detta förstklassiga röda vin passar perfekt till rätter som rocket penne eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås
- Detta vin från Bordeaux är behagligt kraftfullt för finsmakaren
- Detta franska rödvin är en utmärkt följeslagare till ett mellanmål eller en grillfest
förpackningen!
Mer information om Rouge Reserve Bordeaux AOC - Calvet
Rouge Reserve Bordeaux från vinodlingsregionen Bordeaux avslöjar en tät lila röd i glaset. I glaset presenterar detta röda vin från Calvet aromer av björnbär och sura körsbär, kompletterade med vanilj och grön paprika. Calvet Rouge Reserve Bordeaux är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart sammetslen och krämig. I eftersmaken imponerar detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Bordeaux med sin extraordinära längd. Återigen finns det antydningar till surkörsbär och björnbär. I avslutningen kommer mineralnoter från de sand- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Calvet Rouge Reserve Bordeaux
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike är tillverkat av druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som ger druvorna till detta vin på jordar av sand och lera. När druvorna har nått perfekt fysiologisk mognad skördas de snabbt och vid den svalaste möjliga tidpunkten på dagen för att bevara deras aromer. Efter skörden kommer druvorna till vineriet så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Rouge Reserve Bordeaux fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Calvet Rouge Reserve Bordeaux
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till boeuf bourguignon, penne med rucola eller gåsbröst med rödkål och mejram.
- Fler produkter från Calvet