- Detta röda vin från de bästa druvorna harmonierar perfekt med grönsakscouscous med biffkakor eller kryddig curry med lamm
- För kännaren är detta vin från Bordeaux slående framstående och komplext
- Ett idealiskt rött vin, utmärkt för familjefester
förpackningen!
Mer information om Reserve de L'Ile Margaux AOC - Calvet
Reserve de L'Ile Margaux från vinodlingsregionen Bordeaux presenterar sig i glaset i en ljus purpurröd färg. När man snurrar glaset kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. På näsan visar detta Calvet-rödvin alla slags röda vinbär, akacia och grön banan. Som om det inte redan var imponerande, tillför den rostfria åldringen vanilj.
Detta franska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i toppsegmentet, förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart krämig och tät. I avslutningen gläder detta ungdomliga röda vin från Bordeaux vinodlingsregion med sin extraordinära längd. Återigen finns det antydningar till röda vinbär och grön banan. I avslutningen kommer mineralnoter från de kalksten- och grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Reserve de L'Ile Margaux av Calvet
Druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot är utgångspunkten för den förstklassiga och underbart balanserade cuvéen Reserve de L'Ile Margaux från Calvet. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av kalksten och grus. Bären till detta röda vin från Frankrike skördas särskilt snabbt och helst på morgonen när de är helt mogna för att bevara deras arom. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Reserve de L'Ile Margaux fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Calvet Reserve de L'Ile Margaux
Detta röda vin från Frankrike bör helst serveras vid en temperatur på 15 - 18°C till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, bräserad kyckling i rött vin eller thailändsk gurksallad.
- Fler produkter från Calvet