Mer information om Spätburgunder Bruchsal Gipskeuper - Klumpp
I glaset har den ekologiskt producerade Spätburgunder Bruchsal Gipskeuper från Klumpp en klar ljusröd färg. När man snurrar glaset kan man se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. I näsan presenterar detta Klumpp-rödvin alla typer av svarta vinbär och björnbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat mineralitet och svarta körsbär.
Klumpp Pinot Noir Bruchsal Gipskeuper presenterar sig underbart torr för vinkännaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig i ett premium- och platsvinsegment. Detta täta röda vin är balanserat och komplext på gommen. I avslutningen imponerar detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Baden med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till svarta vinbär och björnbär.
Vinifiering av Pinot Noir Bruchsal Gipskeuper från Klumpp
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Pinot Noir. Endast oklanderliga druvor användes för detta underbart balanserade vin av en enda sort från Klumpp. Spätburgunder Bruchsal Gipskeuper är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom detta tyska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Bären till detta röda vin från Tyskland skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och mals noggrant. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning åldras den eleganta Pinot Noir Bruchsal Gipskeuper i flera månader i franska ekbarriärer.
Mat rekommendation för Klumpp Pinot Noir Bruchsal Gipskeuper
Detta tyska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till torsk med gurka-senapsgrönsaker, potatispanna med lax eller spagetti med kapris-tomatsås.
- Fler produkter från Klumpp