🍇 Tohuwabohu 1,5 l Magnum fascinerar med sin kraftfulla och sammetslena textur, som utvecklas genom den rika cuvéen av Blauer Portugieser, Cabernet Sauvignon och Merlot
🍽️ Njut av detta utsökta rödvin till kraftiga rätter som ankgärdsbröst med sockerärtor eller en mustig pumpa-gratäng
🌍 Den ädla droppen kommer från de välrenommerade vingårdarna på Weingut Markus Schneider i Pfalz, där den kan mogna under optimala förhållanden
förpackningen!
Mer information om Tohuwabohu 1,5 l Magnum - Markus Schneider
I glaset visar Tohuwabohu 1,5 l Magnum från Weingut Markus Schneider en tät ljusröd färg. Efter den första svängningen avslöjar denna rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid glasets kant. I näsan av detta rödvin från appellationen Pfalz känner vi anklanger av allehanda röda och svarta bär, kompletterat med kryddiga nyanser. Detta tyska vin smakar behagligt torrt. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Här handlar det om ett äkta kvalitetsvin som tydligt står ut från enklare kvaliteter och så förtrollar detta tyska vin naturligt med fin balans, trots all torrhet. Exklusiv smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan karakteriseras detta kraftfulla rödvin av en oerhört sammetslen och köttig textur. Finalen av detta väl lagringsbara rödvin från regionen Pfalz övertygar slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak. Avslutet åtföljs dessutom av mineraliska anklanger från de sand- och mergeldominerade jorden.
Vinifikation av Tohuwabohu 1,5 l Magnum från Weingut Markus Schneider
Den kraftfulla Tohuwabohu 1,5 l Magnum från Tyskland är en cuvée, veganvinifierad från druvsorterna Blauer Portugieser, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Pfalz växer vinrankorna som producerar druvorna för detta vin på jordar av sand och mergel. Druvorna för detta rödvin från Tyskland plockas, efter att optimal mognad säkerställts, uteslutande för hand. Efter handskörden transporteras druvorna omedelbart till källaren. Här sorteras de och mals varsamt. Det följer en jäsning i stora ekfat vid kontrollerade temperaturer. Efter sin slut jäsning får den veganproducerade Tohuwabohu 1,5 l Magnum ligga i några månader på franska ekfat.
Maträttsförslag till Weingut Markus Schneider Tohuwabohu 1,5 l Magnum
Detta tyska rödvin bör avnjutas tempererat vid 15 - 18°C. Det passar perfekt som sällskap till pumpapudding, anklår med sockerärtor eller kålrullader.
- Fler produkter från Weingut Markus Schneider