🍇 Vignes de Nicole Chardonnay Viognier från Domaine Paul Mas imponerar med en perfekt balans mellan elegans och torr smak
🍽️ Denna fina vitvin harmoniserar idealiskt med pasta och kikärtscurry eller även stekt forell med ingefära-päron
🇫🇷 Tillverkad av de ädla druvsorterna Chardonnay och Viognier, fångar den terroiren i Languedoc på ett perfekt sätt
förpackningen!
Mer information om Vignes de Nicole Chardonnay Viognier - Domaine Paul Mas
I glaset visar Vignes de Nicole Chardonnay Viognier från Domaine Paul Mas en ljus gyllengul färg. I doften av detta vita vin från Domaine Paul Mas hittar vi alla typer av moreller, papaya, svarta körsbär, mango och plommon. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som pepparkakskrydda, kanel och svart te.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med endast 1,8 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen, förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta silkeslena och täta vita vin är balanserat och mångfacetterat och presenterar sig på gommen. Med sin vitala fruktsyra är Vignes de Nicole Chardonnay Viognier exceptionellt fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Languedoc är övertygande med en god eftersmak.
Vinifiering av Domaine Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay Viognier
Detta balanserade vita vin från Frankrike vinifieras av druvsorterna Chardonnay och Viognier. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. För båda druvsorterna sker sedan jäsningen vid kontrollerade temperaturer i tankar av rostfritt stål. Från och med den andra veckan av jäsningsprocessen läggs Chardonnay på nya ekfat. Därefter lagras 50% av Chardonnay på franska ekfat och 50% på amerikanska ekfat. Viognier lagras uteslutande i tankar av rostfritt stål.
Matrekommendation för Domaine Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay Viognier
Detta franska vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till pasta med korvklimpar, kikärtscurry eller stekt forell med ingefärspäron.
- Fler produkter från Domaine Paul Mas