🍷 Altor Cuveé torr från Emil Bauer fascinerar med sin täta textur och den eleganta mognaden i franska ekfat
🍽️ Perfekt som komplement till rucola-pasta eller mört lammcurry utvecklar denna rödvin sina komplexa aromer optimalt
🌍 Från de bästa druvorna av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Sangiovese från den välkända vinregionen Pfalz
förpackningen!
Mer information om Altor Cuveé trocken - Emil Bauer
Med Emil Bauer Altor Cuveé kommer ett förstklassigt rött vin in i det virvlande glaset. Det har en underbart tät, rubinröd färg. Om man ger det lite luft genom att snurra visar detta rödvin en hög viskositet, vilket syns i kyrkfönster på glasets kant. Detta röda vin från Tyskland hälls upp i ett rödvinsglas och visar underbart uttrycksfulla aromer av damson, plommon, svarta körsbär och moreller, avrundade av orientaliska kryddor, svart te och ved som bidrar till lagringen på träfat.
Detta röda vin från Emil Bauer är det rätta vinet för alla vinälskare som vill ha så lite restsötma i sitt vin som möjligt. Samtidigt verkar det dock aldrig magert eller sprött, vilket man naturligtvis skulle förvänta sig av ett vin i ikonvinsegmentet. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Pfalz, närmare bestämt från Nußdorf, som kan mogna bra, glädjer sig äntligen med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter av löss och lera dominerade jordar.
Vinifiering av Altor Cuveé av Emil Bauer
SangioveseGrunden för den kraftfulla Altor Cuveé från Pfalz är druvor från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och . Druvorna växer under optimala förhållanden i Pfalz. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lerjord, kalksten och löss. Sangiovese Det faktum att Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och druvor trivs under påverkan av ett ganska svalt klimat har också ett betydande inflytande på mognaden av druvorna. Detta resulterar bland annat i särskilt långa och jämnt mogna druvor och en ganska måttlig alkoholhalt i vinet. Vid optimal mognad skördas druvorna till Altor Cuveé uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Altor Cuveé i flera månader på franska ekfat.
Mat rekommendation för Altor Cuveé av Emil Bauer
Detta tyska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som passande vin till raketpenne, rödlök fylld med couscous och aprikoser eller kryddig curry med lamm.
Utmärkelser för Emil Bauer's Altor Cuveé
Förutom ett ikonvin rykte kan detta röda vin från Emil Bauer också skryta med utmärkelser och toppbetyg utöver 90 poäng:
- Falstaff - 91 poäng
- Vinum - 89 poäng
- Fler produkter från Emil Bauer & Söhne