🍷 Cultor Cuveé torr inspirerar med sin eleganta torrhet och det fina samspelet mellan mörka frukter och orientaliska kryddor
🍽️ Det här kraftfulla röda vinet harmoniserar perfekt med läcker rucola-pasta och kryddig curry med lamm
🌍 Tillverkad av Emil Bauer förenar detta vin ädla druvsorter som Cabernet Franc, Merlot och Petit Verdot från de prestigefyllda jorden i Pfalz
förpackningen!
Mer information om Cultor Cuveé trocken - Emil Bauer
Den kraftfulla Cultor Cuveé från Emil Bauers hus glider in i glaset med en tät lila färg. När man vrider på vinglaset avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket är tydligt i starka kyrkfönster vid glasets kant. Den första doften av Cultor Cuveé visar toner av svarta körsbär, plommon och moreller. De fruktiga aspekterna av bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som enbär, vanilj och orientaliska kryddor.
Vinet har en elegant torr smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i ikonvinsegmentet, förtrollar detta tyska vin med den finaste balansen trots sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. Detta täta röda vin är fylligt och mångfacetterat på gommen. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Pfalz, närmare bestämt från Nußdorf, glädjer äntligen med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från kalksten och lössdominerade jordar.
Vinifiering av Cultor Cuveé av Emil Bauer
Detta kraftfulla röda vin från Tyskland är tillverkat av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. I Pfalz växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera, kalksten och löss. Det faktum att druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot trivs under påverkan av ett ganska svalt klimat har också ett mycket stort inflytande på druvornas utveckling. Detta resulterar bland annat i särskilt långa och jämnt mogna druvor och en ganska måttlig alkoholhalt i vinet. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på franska ekfat.
Matrekommendation för Cultor Cuveé av Emil Bauer
Drick detta röda vin från Tyskland vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till raketpenne, rödlök fylld med couscous och aprikoser eller kryddig curry med lamm.
Utmärkelser för Cultor Cuveé från Emil Bauer
Detta vin från Nußdorf inspirerar oss inte bara, nej, även kända vinrecensenter har redan tilldelat det:
- Falstaff - 90 poäng
- Vinum - 89 poäng
- Fler produkter från Emil Bauer & Söhne