🍾 Brut Grand Cru från Vesselle Georges imponerar med en elegant, krämig textur och ett fint, långvarigt perlspel
🍽️ Detta utsökta mousserande vin harmonierar perfekt med sparrissallad, stekt öring eller spaghetti med yoghurt-mint-pesto
🌍 Gjord av ädla Chardonnay och Pinot Noir-druvor, odlade i de kalkhaltiga jorden i Champagne, utstrålar detta vin europeisk charm
Brut Grand Cru - Vesselle Georges
förpackningen!
Mer information om Brut Grand Cru - Vesselle Georges
Robot Grand Cru från vinodlingsregionen Champagne presenterar sig i en ljus ljusröd i glaset. Bubblorna i detta mousserande vin är extremt fina, eleganta och långvariga i glaset. När man snurrar glaset kan man uppleva en exceptionell balans i detta mousserande vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Den första doften av Brut Grand Cru avslöjar toner av moget äpple och hallon. De fruktiga aspekterna av bouqueten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
På tungan kännetecknas detta välbalanserade mousserande vin av en otroligt krispig, lätt och krämig konsistens. I avslutet bjuder detta mousserande vin från vinodlingsregionen Champagne på en vacker längd. Återigen finns det inslag av moget äpple och hallon. I avslutningen kommer mineraltoner från de ler- och kalkstensdominerade jordarna in.
Vinifikation av Brut Grand Cru by Vesselle Georges
Utgångspunkten för den förstklassiga och underbart balanserade Cuvée Brut Grand Cru by Vesselle Georges är Chardonnay- och Pinot Noir-druvor. Druvorna växer under optimala förhållanden i Champagne-regionen. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av lera och kalksten. Brut Grand Cru är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Utvecklingen av druvorna för detta vin från Chardonnay och Pinot Noir påverkas i en obestridlig utsträckning av klimatet i odlingsregionen. I Champagne trivs druvorna i ett ganska svalt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig mustvikt. Efter druvskörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen av basvinerna följer. Efter att champagnen har blandats får den ytterligare mognad med hjälp av Méthode Champenoise. Vesselle Georges Brut Grand Cru lagras sedan i flaskan under flera månader och degorgeras slutligen.
Serveringsförslag för Brut Grand Cru från Vesselle Georges
Detta franska vin avnjuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det är perfekt som ett ackompanjerande vin. Det är ett perfekt vin till sparrissallad med quinoa, stekt forell med ingefärspäron eller spagetti med yoghurt och mynta pesto.
- Fler produkter från Vesselle Georges