🍾 Clasico Rosado Brut från Codorníu förförer med en utsökt Méthode Traditionelle och mognar i 9 månader på full jäst
🍽️ Njut av denna sprudlande Cava kyld till läckra potatispannor med lax för en speciell smakupplevelse
🍇 Tillverkad av de ädla druvsorterna Grenache, Monastrell och Trepat framhäver detta vin perfekt essensen av regionen Penedès
förpackningen!
Mer information om Clasico Rosado Brut - Codorníu
Bubblorna i detta mousserande vin är jämna och fina i glaset. Den första doften av Clasico Rosado Brut presenterar papaya, guava och Gallia-melon. De fruktiga delarna av bouqueten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Detta vin glädjer med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med endast 10 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från de enklare kvaliteterna, och därför förtrollar detta spanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta lättfotade mousserande vin av en otroligt lätt textur. Tack vare sin livliga fruktsyra är Clasico Rosado Brut fantastiskt friskt och livligt i gommen. Finalen av denna Cava från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Penedès DO, fängslar slutligen med en bra efterklang.
Vinifiering av Codorníu Clasico Rosado Brut
Den eleganta Clasico Rosado Brut från Spanien är en cuvée gjord av druvsorterna Grenache, Monastrell och Trepat. Efter druvskörden förs druvorna till vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen av basvinerna följer. Efter att cuvéen har satts samman följer ytterligare lagring på grundval av Méthode Traditionelle, klassisk flaskjäsning. Codorníu Clasico Rosado Brut mognar sedan i 9 månader på full jästfällning.
Matrekommendation för Codorníu Clasico Rosado Brut
Upplev detta mousserande vin från Spanien mycket väl kylt vid 5 - 7°C som tillbehör till potatispanna med lax, purjolökssoppa eller rostad forell med ingefärspäron.
- Fler produkter från Codorníu