🍷 Clos Abella Priorat DOQ imponerar med sin täta purpurröd färg och en kraftfull, vegansk vinifiering från druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cariñena och Garnacha
🥘 Njut av detta rödvin idealiskt tillsammans med fyllda paprikor eller bräserad kyckling i rödvin för en oförglömlig smakupplevelse
🌍 Ursprunget från den välrenommerade vinregionen Priorat DOQ i Katalonien, Spanien, gör detta vin till ett mästerverk av den spanska vintraditionen
Clos Abella Priorat DOQ - Marco Abella
förpackningen!
Mer information om Clos Abella Priorat DOQ - Marco Abella
I glaset visar vegan Clos Abella PrioratQ från Marco Abella en tät lila färg. Med lite exponering i sidled avslöjar vinglaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. Efter den första virvlingen uppvisar detta röda vin en hög densitet och rikedom, vilket framgår av tydliga kyrkfönster vid glasets kant. Med lite tid i glaset avslöjar detta röda vin från Spanien underbart uttrycksfulla aromer av plommon, moreller, plommon och svarta körsbär, avrundade av skogsgolv och solvärmda stenar som bidrar till fatlagringen.
Detta torra rödvin från Marco Abella är helt rätt för vinälskare som föredrar att dricka torrt. Clos Abella PrioratQ kommer mycket nära detta, eftersom det pressades med bara 0,4 gram restsocker. Detta täta rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. Med sin livliga fruktsyra är Clos Abella PrioratQ imponerande friskt och livligt i gommen. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Priorat DOQ, glädjer slutligen med en extraordinär finish.
Vinifiering av Clos Abella PrioratQ från Marco Abella
Detta kraftfulla röda vin från Spanien tillverkas vegan från druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cariñena och Garnacha. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i litet trä vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Clos Abella PrioratQ noggrant.
Matrekommendation för Clos Abella PrioratQ av Marco Abella
Upplev detta veganska rödvin från Spanien som bäst tempereras vid 15-18 °C till fylld paprika, bräserad kyckling i rödvin eller gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram.
- Fler produkter från Marco Abella