Mer information om Clos du Grand Carquelin Moulin-à-Vent AOC 3,0 l - Château des Jacques
Den kraftfulla Clos du Grand Carquelin Moulin-à-Vent 3,0 l från Château des Jacques flödar in i glaset med en tät ljusröd färg. Om man ger det lite luft i glaset genom att snurra det, avslöjar detta rödvin en hög viskositet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. I doften visar detta Château des Jacques-rödvin alla typer av rosor, björnbär, jordgubbar och svarta vinbär.
Château des Jacques Clos du Grand Carquelin Moulin-à-Vent 3,0 l är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin i ikonsegmentet. Detta täta röda vin är fylligt och mångfacetterat i gommen. Avslutningen på detta mycket mogna röda vin från vinodlingsregionen Beaujolais, närmare bestämt från Moulin À Vent, imponerar äntligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Clos du Grand Carquelin Moulin-à-Vent 3,0 l från Château des Jacques
Grunden för den kraftfulla Clos du Grand Carquelin Moulin-à-Vent 3.0 l från Beaujolais är druvor från Gamay-druvsorten. Naturligtvis bestäms Clos du Grand Carquelin Moulin-à-Vent 3.0 l också av Moulin À Vent klimat och vinodlingsstil. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, och det är utomordentligt imponerande. Efter skörden transporteras druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Matrekommendation för Château des Jacques Clos du Grand Carquelin Moulin-à-Vent 3,0 l
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till gåsbröst med rödkål och mejram, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Louis Jadot